Ceny PSK i Ceny predsedu PSK majú svojich prvých nositeľov

14.12.2004 Celý región

Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom zasadnutí v Prešove 14. decembra rozhodlo o prvých nositeľoch Ceny PSK. Navyše vzalo na vedomi...
Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom zasadnutí v Prešove 14. decembra rozhodlo o prvých nositeľoch Ceny PSK. Navyše vzalo na vedomie rozhodnutie predsedu PSK Petra Chudíka o udelení jeho ceny vybraným jednotlivcom a kolektívom.

Cenu PSK udelili Prešovskej univerzite v Prešove a štyrom jednotlivcom in memoriam - blahoslaveným gréckokatolíckym mučeníkom Pavlovi Petrovi Gojdičovi, Vasilovi Hopkovi a Metodovi Dominikovi Trčkovi a opernej speváčke Ide Kirilovej.
Predseda PSK rozhodol o svojej cene pre hádzanárov HC Tatran Prešov, organizátorovi turistického ruchu na Zamagurí Jánovi Gondekovi a akademickému maliarovi Jurajovi Kresilovi.
Oba druhy verejných symbolických ocenení zaviedol krajský parlament v apríli 2004. Návrhy sa mohli podávať do konca októbra t. r. Príslušné komisie vyberali z dovedna 15 návrhov.
(jj)
 

Vyberte región